Za poznáním kávy aneb káva v krámku.

Napsal Jiří Andreas (») 12. 1. 2014 v kategorii krámek Domácí štestí, přečteno: 1334×

Img-20140112-125636

Za poznáním několika druhů kávy. Nevydržíte den bez kvalitního šálku kávy? Není se čemu divit. Kdo by také odolal nápoji, připraveném z těch nejlepších kávových zrn. Plantážní káva byla vypěstována v ideálních podmínkách pro danou odrůdu kávovníku. Zastavte se v krámku na "kávu s sebou", každý týden připravujeme jinou.  Budete mít tak možnost ochutnat a porovnat. Přijďte si užít svůj kávový kulinářský zážitek.

Plantážní káva jaká a kdy.

13.1. - 18. 1.

Brazílie Santos - Jedná se o směs káv z oblasti Minas Gerais,konkrétně regionu Sul de Minas.Vyvážená kompozice odráží specifický chuťový profil tohoto terroiru.V chuti i vůni převažuje čokoláda a oříšky, doprovázené nádechem meruněk.Káva má jemnou,decentní aciditu a krémové tělo.

20 - 25.1.
Kolumbie Excelso - Káva Excelso má menší zrno než káva Supremo. Pochází z oblastí Huila a Nariňo, které produkují kávu vysoké kvality. V chuti lze nalézt kakaové boby s oříškovou a ovocnou notou. Acidita živá, tělo bohaté.

27.1. - 1.2.
Bio Dominicana Paraiso - Delikátní a jemná káva s typickým chuťovým charakterem karibských zemí. Aroma a chuť jsou výrazně ovlivněny nižší nadmořskou výškou, která způsobuje menší hustotu zrn. Mírná acidita je v chuti doplněna o sladké ovocné tóny se zajímavým kořeněným závěrem.

3.2. - 8.2.
Nikaragua SHG EP Momotombo - Káva Momotombo pochází ze severní oblasti Nueva Segovia. Obchodní jméno této kávy se inspirovalo názvem vulkánu, který se tyčí nad jezerem Managua v Nikaragui. Káva se vyznačuje vyváženými tóny čokolády, lískových oříšků a lesních jahod. Tělo je jemné s poměrně živou aciditou

10.2. - 15.2.
Kolumbie Supremo - Úrodná půda a vhodné podnebí ve výšce 1200 až 1800 m jsou zárukou velmi dobrých podmínek pro kvalitní produkci. Supremo se vyznačuje větším zrnem, pochází převážně od soukromých pěstitelů, kteří se o svou kávu pečlivě starají. V chuti i vůni lze nalézt sladkou čokoládu spolu s červeným rybízem. Tělo je bohaté s jemnou aciditou.

 Nejlepší chuť i aroma má právě čerstvě namletá zrnková káva. Kávová zrna v sobě uchovávají aroma a skvělou chuť, kterou si díky umletí můžete v každém šálku kávy vychutnat. Kávu u nás vybranou vám umeleme na počkání.

Andreasvotice-1

Štítky: káva
Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad
Facebook MySpace Google Twitter Topčlánky.cz Linkuj.cz Jagg.cz Vybrali.sme.sk Del.icio.us

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a sedm