Ochutnávka krásných vín z Krásné hory v krásný večer ve Sklípku u kumpánů.

Napsal Jiří Andreas (») 15. 1. 2014 v kategorii Vinotéka 83 - Poctivá vína., přečteno: 3298×
krasna-vyrez.jpg

Ochutnávka krásných vín z Krásné hory v krásný večer ve Sklípku u kumpánů

aneb

krásnění o běžné sobotě.

Krasneni3

 Degustovaná vína - Muškát moravský 2013, Ryzlink rýnský 2012, Zweigeltrebe rosé 2012, Pinot Gris 2012, Pinot Gris 2011, Sauvignon Blanc 2012, Chardonnay-Pinot Blanc 2012, Zweigeltrebe 2012, Cuvée Bernety 2011, Merlot 2011, Alibernet 2011.

Img-20140104-173906 Img-20131123-140734

Něco o vinařství z jejich webu:
Ekologicky obhospodařujeme 5 ha vinic
Moderní vinařství přímo pod našimi vinicemi
Suchá vína, která umí zrát
Původní provoz v Ratíškovicích (sklep po dědovi) už nám nestačil a jak postupně narůstala výměra vinic v Krásné hoře, bylo jasné, že se musíme přestěhovat do Starého Poddvorova. A tak díky přislíbené finanční podpoře z evropské unie jsme před vinobraním v roce 2010 dokončili stavbu moderního vinařského provozu přímo pod vinohrady v trati Krásná hora. Vyjímečný talent a mravenčí práce našeho kamaráda, architekta Tomáše Havlíčka, citlivě zasadila budovu vinařství do okolní zástavby a stoprocentně využila omezený rozsah pozemků pro výstavbu. Vinařství je projektováno jako energeticky úsporné s použitím moderních izolačních materiálů, orientací vůči světovým stranám a regulací teploty s využitím tepelného čerpadla, současně splňuje potřeby vinařského provozu a zapadá do okolní vesnické zástavby. Víc jsme si přát nemohli. Kouzelný výhled do vinic Krásné hory je příjemným bonusem jak pro nás, tak pro všechny naše návštěvy. K vinařství patří taky pravděpodobně nejstarší viniční búda ve Starém Poddvorově, která je po památkově provedené rekonstrukci vhodná k sušení hroznů slámových vín a k uložení láhví pro delší zrání. Uchováním původní viniční búdy chceme navázat na tradici pěstování hroznů a výroby vína ve Starém Poddvorově a trati Krásná hora, která trvá už po staletí. Při výrobě vína používáme jak moderní nerezové tanky s regulací teploty, tak i tradiční 228 litrové sudy z dubového dřeva, pneumatický lis a dubový vinifikátor pro kvašení červených vín. Každé víno vyžaduje individuální přístup při zpracování, proto se vždycky snažíme zvolit optimální technologii. Někdy moderní s přísnou regulací teploty a někdy naopak ultratradiční bez filtrace s dlouhým ležením na kvasničních kalech v dřevěných sudech.

Img-20140112-112537

 Už jsem psal ódu na Cuvée Viktoria 2010, tak se máme na co těšit.

Img-20140109-165711 P.s. při přípravném výboru 10.1. jsme si obvzlášť pomlaskávali na Cuvée Bernety 2011 - Pikantní vůně červeného rybízu je pevně svázána s výraznou chutí barikových tonů a kávy Arabica. 20% Cabernet moravia, 60%Cabernet sauvignon, 20% Alibernet, trať: Zadní hora, Dolní Bojanovice, 21°NM, kyseliny: 5,4g/l, cukr: 0,1g/l 12% alk, ocenění: stříbrná medaile - cena veřejnosti Cuvée 2013 Ostrava, Ocenění: Stříbro - Národní soutěž vín - Slovácká podoblast

Štítky: Víno
Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad
Facebook MySpace Google Twitter Topčlánky.cz Linkuj.cz Jagg.cz Vybrali.sme.sk Del.icio.us

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Kateřina z IP 89.176.197.*** | 26.1.2014 22:10
Bude na té ochutnávce povídat i přímo někdo z Krásné hory?
Jiří Andreas | 29.1.2014 08:16
Ochutnávku budou řídit přímo vinaři z Krásné hory.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a deset