Pálava 2009, vinařství Josef Abrle
Barva vína je medová - takové to časem "oranžové víno" (to mám fakt rád), hned si vzpomenu na naše tropické putování po Pálavě, jako to víno i my jsme si užily sluníčka, s tím rozdílem, že my jdeme barvou do ruda :D. Ve víně je vůně vanilky a velmi vyzrálého ovoce. Aromaticky výrazné a velmi zajímavé! Chuť harmonická, ovocně - kořeněná (vyzrálý červený pomeranč až pikantní pepřový). Prostě stopa minerality a projev vinaře způsobuje typickou výraznou vůni a chuť vína. Kdo máme ty vína "napité", i se zavřenýma očima, to poznáme. Vůně i chutě jsou tak rozmanité, že je stále co objevovat. Víno doplnujě svěží kyselinka. Dochuť vína je dlouhá a alkohol 14,4 procent způsobuje, že víno je záhřevné. Ty, co ještě nevyzkoušeli fenomén "časem oranžového vína", čeká milé překvapení.
Vinař víno doporučuje ke zralým sýrům s modrou plísní, k tvrdým aromatickým sýrům, pro předkrmy typu pršut s melounem. Doplní výrazné dezerty, dorty typu Tiramisu a dorty s krémovou náplní.